Uslovi korišćenja

Opšti uslovi

 • Minimum 22 godine (dvadesetdve) godine života
 • Neophodno je da klijent poseduje vozačku dozvolu najmanje dve godine i da istu priloži na uvid
 • Identifikacija se vrši uvidom u ličnu kartu ili pasoš
 • Depozit je obavezan za sva vozila

Dužina najma

Minimalna dužina najma je 1 dan (24h). Vreme preuzimanja i vraćanja vozila moraju biti isti, uz toleranciju od 60 minuta zakašnjenja. Po isteku ovog prekoračenja dolazi do zaračunavanja novog dana najma vozila. Ukoliko zakupac skrati ugovoreni period najma, Easy Car Rent Beograd zadržava pravo da naplati penale. Produžetak najma se mora blagovremeno prijaviti i može se produžiti samo u slučaju da službenik to dopusti. Cena najma se određuje na osnovu broja dana koji je zaključen ugovorom.

Plaćanje i depozit

Kada iznajmljujete automobil kod nas, depozit je obavezan i iznosi 200 evra. Depozit se moze ostaviti putem kreditne kartice ili u gotovini. To je naravno Vaš novac koji Vam se vraća kada nam vratite vozilo.

Preuzimanje i vraćanje vozila

Vozilo se može preuzeti i vratiti na aerodromu Nikola Tesla, a moguća je i dostava odnosno vraćanje vozila izvan poslovnice (hotel, kućna adresa, preduzeće i sl.) uz odgovarajuču doplatu u zavisnosti od tražene lokacije. Za centar grada, Novi Beograd i aerodrom dostava se ne naplaćuje. Easy Car Rent daje mogućnost da se vozilo može preuzeti i vratiti i izvan radnog vremena, uz doplatu.

Klijent snosi troškove utrošenog goriva – benzina. Gorivo koje nedostaje nakon vraćanja vozila naplaćuje se 2 evra po litri po srednjem kursu NBS. Prilikom preuzimanja i vraćanja vozila, obavezno je potpisivanje obrasca o stanju vozila. Uvek savetujemo i sugerišemo da sa našim službenikom dobro pregledate vozilo. Klijent prima vozilo u ispravnom stanju sa svim pripadajućim priborom i dokumentima o vozilu. Vozilo se preuzima / vraća oprano, tehnički ispravno i bez oštećenja, prema zapisniku o stanju vozila. Ukoliko vozilo nije oprano naplaćuje se 500.00 dinara. Bez saglasnosti najmodavca ne sme vršiti nikakvu promenu delova, sklopova ili uređaja na vozilu.

Osiguranje, zabrane i neovlašćeno upravljanje vozilom

ZABRANJENO je iznajmljenim vozilom putovati u zemlje koje osiguravajuće društvo ne pokriva svojim osiguranjem: Kosovo, Turska, Rusija, Ukrajina i Belorusija. Zabranjeno je da se vozilom upravlja pod uticajem alkohola, lekova i droga. U ovim slučajevima, osiguranje NE VAŽI – klijentu se naplaćuje pun iznos štete/krađe. Iznajmljenim vozilom može upravljati samo lice koje je upisano kao vozač u ugovoru o najmu vozila. Dozvoljava se mogućnost da se upišu do dva dodatna vozača, uz odobrenje EasyCar-a, prilikom preuzimanja vozila. Zabranjeno je iznajmljeno vozilo davati na korišćenje neovlašćenim licima tj. licima koja nisu upisana u ugovor o najmu. U ovim slučajevima osiguranje NE VAŽI – klijentu se naplaćuje pun iznos štete / krađe.

Sva vozila poseduju Osnovno osiguranje od auto odgovornosti kao i Kasko osiguranje (95% pokrića sa 5% učešća u šteti). Ovo osiguranje NE POKRIVA štete nastale u unutrašnjosti vozila, oštećenje guma i točkova, oštećenja donjeg trapa, slomljen i/ili izgubljen ključ, izgubljenu ili oštećenu saobraćajnu dozvolu i karton osiguranja za inostranstvo, CD player, GPS uređaj, štete nastale punjenjem pogrešne vrste goriva i sve ostale štete nanete svesno ili nepažnjom. Sva nabrojana oštećenja biće naplaćena u punom iznosu od klijenta. Vozilo je pod garancijom i najstrože je zabranjeno bilo šta prepravljati i menjati delove na vozilu. U slučaju kvara odmah pozvati Easy Car Rent agenciju i dogovoriti dalje korake.

Postupci u slučaju nesreće, štete i krađe vozila:

Klijent je obavezan da postupi na sledeći način:

 • Odmah da obavesti policiju i Easy Car Rent o događaju i da postupi po njihovim instrukcijama.
 • Da zapiše podatke o drugim učesnicima u nesreći tj. događaju.
 • Da ispuni izveštaj o nesreći/šteti prilikom vraćanja vozila.
 • Da dodatno ispuni Evropski izveštaj o nesreći/šteti kada se šteta smatra manjom (ako totalna šteta ne prelazi sumu od 500,00 eura).
 • Da napiše kratku izjavu u kojoj će opisati uzroke i okolnosti u kojima se desila nesreća/šteta.
 • Easy Car Rent nije obavezan da obezbedi zamensko vozilo ukoliko zakupac ošteti vozilo svojom krivicom.

Ostali uslovi i pravila

 • Ograničenje na pređenu kilometražu iznosi 200 kilometara dnevno. Svaki pređeni kilometar preko ove granice se dodatno naplaćuje 0.10€ po km.
 • Prelazak granice Republike Srbije je moguć samo uz dozvolu od strane Easy Car agencije.
 • U slučaju štete na vozilu, depozit se zadržava do dobijanja zvaničnog izvestaja osiguravajuće kuće.
 • Potrošeno gorivo plaća zakupac i dužan je da dostavi račune za gorivo u slučaju kvara na vozilu.
 • Lične stvari i prtljag nisu osigurani i ne preporučujemo da se takve stvari drže u automobilu kada je parkiran.
 • Za prekršaje i kazne kao i parkiranja tokom iznajmljivanja koje su posledica kršenja saobraćajnih propisa Republike Srbije su isključivo odgovornost zakupca. Zakupac je dužan da se sam upozna sa Zakonom o saobraćaju Republike Srbije ili Zakonom o saobraćaju države u koju putuje vozilom Easy Car agencije.